Tuesday, August 24, 2010

Summer dinner: Bistecca fiorentina


Ahhh....Il Nostro Inviato. Sa cucinare lui!

Every now and again the chef grills up a steak, and it's always delicious!

What you see in the picture is essentially a bistecca fiorentina (same cut, same cooking style), which our friends in Florence used to devour on a very regular basis.

In fact, we used to ring up some ridiculous bills at places like La Cantinetta in the Florentine countryside because the large bisteccas served there were not cheap.

Put over a bed of arugula and topped with shaved parmeggiano, it's a very simple dish. And man is it good!

4 comments:

  1. Anonymous9:17 AM

    Io non mangio la bistecca....ma il parmigiano sulla bistecca nooooooo, non lo dovete fare!!!!

    (scusa eh, non mi potevo proprio trattenere)


    Lucy

    ReplyDelete
  2. Anonymous11:06 AM

    C'ha ragione Jeanne!!!!!
    NON SI FA!!!!

    ilaria e rosario

    ReplyDelete
  3. Ciao ragazzi....Facciamo cosi: non diciamo nulla al Nostro Inviato!!!!

    Secondo me, ormai, lui scorda un po' la vera cucina italiana. Poi fai conto, e' d'origine italiana quindi da bambino mangiava la cucina italoamericana, se si puo' dire, che e’ un po’ diversa.

    Ma dite un po’: perche' non si fa? Perche’ la bistecca e’ come i funghi porcini, cioe’, una specialita’?

    ReplyDelete
  4. Aggiungo un’altra cosa: lui se ne infischia delle regole: cioe’ mette il parmeggiano grattugiato sopra la pasta anche se ha preparato una salsa di pesce, per esempio.

    Il Nostro Inviato e' un po ribelle!

    ReplyDelete

Thanks for reading the blog!