Me = I write, I edit, I speak Italian, I teach & I do some translation, too. Plus, I love these little sugar-dusted donuts that the Italians call ciambelline. Ciambellina = Chah-Mm-Bayl-LEEna. Welcome & start reading!
Tuesday, August 24, 2010
Summer dinner: Bistecca fiorentina
Ahhh....Il Nostro Inviato. Sa cucinare lui!
Every now and again the chef grills up a steak, and it's always delicious!
What you see in the picture is essentially a bistecca fiorentina (same cut, same cooking style), which our friends in Florence used to devour on a very regular basis.
In fact, we used to ring up some ridiculous bills at places like La Cantinetta in the Florentine countryside because the large bisteccas served there were not cheap.
Put over a bed of arugula and topped with shaved parmeggiano, it's a very simple dish. And man is it good!
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Best of Italy,
Mangiare
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Io non mangio la bistecca....ma il parmigiano sulla bistecca nooooooo, non lo dovete fare!!!!
ReplyDelete(scusa eh, non mi potevo proprio trattenere)
Lucy
C'ha ragione Jeanne!!!!!
ReplyDeleteNON SI FA!!!!
ilaria e rosario
Ciao ragazzi....Facciamo cosi: non diciamo nulla al Nostro Inviato!!!!
ReplyDeleteSecondo me, ormai, lui scorda un po' la vera cucina italiana. Poi fai conto, e' d'origine italiana quindi da bambino mangiava la cucina italoamericana, se si puo' dire, che e’ un po’ diversa.
Ma dite un po’: perche' non si fa? Perche’ la bistecca e’ come i funghi porcini, cioe’, una specialita’?
Aggiungo un’altra cosa: lui se ne infischia delle regole: cioe’ mette il parmeggiano grattugiato sopra la pasta anche se ha preparato una salsa di pesce, per esempio.
ReplyDeleteIl Nostro Inviato e' un po ribelle!